DOT LED & DOT LED HALO

dot-white     dot-03     dot-09

DOT LED är en serie tak- vägg armaturer med oanade möjligheter för att skapa trevliga och funktionella offentliga inomhusmiljöer. Komplettera gärna med nödljusteknik och/eller maximera energibesparingar genom integrerade dagsljus och närvarosensor via Thorlux Smart system.

Välj högeffektiv ”satin sparkle” kupa för maximalt ljusutbyte alternativ opal kupa med mjukare ljusupplevelse, d.v.s. ingen enskilt synlig LED genom kupan. Armaturen bestyckas med 17W LED som är jämförbart med ljusutbytet av 2D 38W kompaktlysrör. DOT LED levereras som standard med vitt ljus (4000K) och hela 60000 timmars livslängd (L70/B10).  Vi kan även leverera DOT LED bestyckade med färgtemperatur 3000K enligt förfrågan med samma leveranstider och priser som för 4000K standardmodellerna.

DOT HALO LED är också med vitt armaturljus 4000K LED ljus plus 4W LED 4000K korona (bakljus) alternativt med färgat RGB koronaljus (4W LED). Korona modellerna förstärker upplevelsemiljön såsom t.ex. ett dagis som vill ha tydlig markering av de röda, gröna eller blåa rummen. Tänk på att armaturen DOT HALO är konstruerad för att visa en av tre färger, dvs antingen rött, grönt eller blått ljus. Färgerna kan inte mixas som ”vanlig” RGB teknik men varje armatur kan visa olika färg i respektive armaturkvadrant. Koronavarianten med olika färger är helt enkelt en kul, enkel och funktionell detalj!

Dot LED & DOT LED HALO med SMART funktion optimerar energiförbrukningen genom en integrerad dagsljus- och närvarosensor. Enkelt uttryck så är SMART systemet en sensor i varje armatur som mäter mängden dagsljus och eventuell närvaro av personer i lokalen som därigenom minimerar energiförbrukningen men med bibehållen ljuskomfort och kvalité. Armaturer utrustade med SMART funktionen blir något dyrare i inköp men energibesparingar på över 80% är inte ovanligt och därför betalar sig den ökade investering snabbt inom några år, både ekonomiskt och miljömässigt!

Design: Thorlux Lighting

download


DOT LED – Produktblad
DOT LED – Monteringsanvisning
DOT LED – Ljusfiler
DOT LED – LED Livslängd

DOT Retrofit LED ljuskälla – Produktblad

Belastningstabell för Thorlux Lighting armaturer


Andra liknande armaturer: