Applikationer

Mad In Light marknadsför armaturer för traditionell belysning exteriört och interiört- Vi har ett brett utbud av speciellt anpassade armaturer för olika applikationsområden. Nedan presenteras några exempel för möjliga användningsområden. Komplett urval av vårt sortiment finns under produktfliken.


Skolor & kontor

Ändamålsenlig belysning för skolor med flexibilitet och anpassning i styrning av belysningen för att möta olika typer av undervisningsbehov samt behovet av bästa möjliga energiutnyttjande och även skapa en tilltalande miljö. I kombination med Smart ljuskontroll som tar hänsyn till inkommande ljusinsläpp och automatiskt justerar ljusstyrkan för att ge önskad lux nivå blir belysningssystemet energieffektivt. Möjlighet till anpassning med förprogrammerade ljusscener kan enkelt kan väljas via ljuspanel eller fjärrkontroll. Detta kan till exempel vara olika ljusscener för filmvisning, presentationer, laborationer mm.

Läs mer om fördelarna med att kombinera klassledande armaturer med styrsystemet Smart

 

 

                 

           

 


Industri & Lager

Armaturer speciellt framtagna för lager och industri med senaste LED teknik där effektivt energiutnyttjande är prioriterat. Robusta kvalitetsarmaturer för miljöer som kräver driftsäkerhet.

Kan kombineras med integrerat Smartsystem enkel effektiv styrning. Armaturerna med Smart teknik kan kommunicera gruppvis, antingen trådbundet via motionline eller trådlöst via Smart TR. Utöver dessa funktioner stöds också andra Smart funktioner som automatisk dimmning till definierade säkerhetsnivåer, automatisk justering av belysningsnivån utifrån infallande ljus samt löpande energiövervakning.

Se video här: Thorlux Smart warehouse

 

                    

  


Flerbostadshus

Belysning för bland annat fasader, trapphus, loftgångar och lägenheter. Kvalitétsarmaturer för att klara av högre slitagenivåer, elegantare modernt formspråk och energieffektiv drift med moderna LED-ljuskällor.

 

 

 

 

                    


Butik, Utställning & Hotell

Belysning för att skapa upplevelser. Vare sig det gäller att lyfta fram produkter eller upplevelser har ljuset i lokalen inverkan.
Armaturernas formspråk måste arbeta i samklang med omgivningen för att tillföra till det estetiska uttrycket och tonen.

 

Läs gärna mer i Thorlux broschyr: här

 

 

                   


Design

Armaturer formgivna av internationellt kända designers, tillverkade i Italien för Nemo Lighting.
Estetiskt tilltalande formgivningar som med sitt distinkta uttryck kommer behålla sin skönhet över tid.

 

 

 

 

                    


Skyltbelysning

Skyltstrålkastare som skall fungera under lång tid i nordiska förhållande kräver en genomtänkt design för att motstå väder, vind och stora temperaturskillnader.

De LED strålkastare som Mad In Light marknadsför har utöver en avancerad LED-teknik stommar i gjuten aluminium, rostskyddsbehandling samt polyester-pulverlackering. Detta i kombination med konkurrenskraftiga priser.

Visa armaturer för skyltbelysning här: Skyltbelysning

 

 

  


Kriminalvård, Psykiatrisk vård & Sjukhus

Thorlux erbjuder ett brett utbud av armaturer och system speciellt anpassade för olika typer av utrymmen inom bland annat för kriminalvården och psykiatrisk vård.

Samtliga armaturer är utvecklade i nära samarbete med Brittiska Nationella Offender Management Service (NOMS) för att uppfylla gällande standarder. I utvecklingen av armaturerna har stor vikt lagts vid testning för att säkerställa att armaturerna inte kan utnyttjas för självskadebeteende samt motstå yttre påverkan som slag, öppen låga (under begränsad tid) och vandalism.

Ladda ner broschyren här: Thorlux – Custodial Lighting
Ladda ner broschyren här: Thorlux – Healtcare

 

        


 Park, gata & parkeringsområde

 Armaturer för exteriöra offentliga miljöer. Klarar höga krav vad gäller livslängd, underhåll och hållbarhet mot vandalism. 
Enkelt montage även med möjlighet till trådlös belysningsstyrning.
Armaturerna är tillverkade i kvalitetsmaterial och har moderna LED ljuskällor som borgar både för energieffektiv belysning och hög färgåtergivning. 

 

 

 

               


 Nödljusbelysning

Thorlux SmartScan utnyttjar den senaste digitala tekniken för att på ett enkelt och effektivt sätt styra, testa och övervaka nödljusbelysning i en fastighet.  Systemet bygger på att varje enskild nödljusarmatur regelbundet skickar data till en gateway-enhet som publicerar aktuell nödljusstatus och information i en webportal där övervakning sker samtidigt som rapporter genereras och arkiveras för dokumentation enligt gällande brandföreskrifter. I portalen ser man enkelt om någon armatur inte utfört sina självtester som planerat eller om testerna genomförts med underkänt resultat.

Ladda ner broschyren här: Thorlux – SmartScan Nödljushantering