Applikationer

Mad In Light marknadsför armaturer för traditionell belysning exteriört och interiört- Vi har även ett brett utbud av speciellt anpassade armaturer för olika applikationsområden. Nedan presenteras några av dessa så som skolor, lager & Industri, bostads och kommersiella fastigheter, design, skyltbelysning,  sjuk- och hälsovård, psykiatrisk vård samt kriminalvård. Ett komplett urval av vårt sortiment hittar du under produktfliken.


Skolor & kontor

Ändamålsenlig belysning för skolor med flexibilitet och anpassning i styrning av belysningen för att möta olika typer av undervisningsbehov samt behovet av bästa möjliga energiutnyttjande. Lösningen är armaturer med Smart ljuskontroll som tar hänsyn till inkommande ljusinsläpp och automatiskt justerar ljusstyrkan för att ge önskad lux nivå. Detta i kombination med ett antal förprogrammerade ljusscener som enkelt kan väljas via ljuspanel eller fjärrkontroll. Detta kan till exempel vara olika ljusscener för filmvisning, presentationer, laborationer mm.

Läs mer om fördelarna med att kombinera klassledande armaturer med styrsystemet Smart

 

 

                 

           


Industri & Lager

Armaturer speciellt framtagna för lager och industri med senaste LED teknik där effektivt energiutnyttjande är prioriterat. Lösningen är höreffektiva armaturer med integrerade sensorer som hanterar närvarokontroll från upp till 18 meters höjd.

Armaturerna med Smart teknik kan kommunicera gruppvis, antingen trådbundet via motionline eller trådlöst via Smart TR. Utöver dessa funktioner stöds också andra Smart funktioner som automatisk dimmning till definierade säkerhetsnivåer, automatisk justering av belysningsnivån utifrån infallande ljus samt löpande energiövervakning.

 

Se video här: Thorlux Smart warehouse

 

                    

  


Flerbostadshus

Armaturer för bland annat fasader, trapphus, loftgångar och lägenheter. Utöver hög kvalité på armaturerna
har även armaturerna effektiv energiförbrukning och elegant formspråk.

 

 

 

 

                    


Butik, Utställning & Hotell

Belysning för att skapa upplevelser. Vare sig det gäller att lyfta fram produkter eller sälja tjänster har ljuset i lokalen inverkan.
Armaturenas formspråk behöver samtidigt arbeta i samklang och tillföra till det estetiska uttrycket.

 

Läs gärna mer i Thorlux broschyr: här

 

 

 

            


Design

Profilerade armaturer formgivna av internationellt kända designers, tillverkade i Italien för Nemo Lighting.

 

 

 

 

 

                    


Skyltbelysning

Skyltstrålkastare som skall fungera under lång tid i nordiska förhållande kräver en genomtänkt design för att motstå väder, vind och stora temperaturskillnader.

De LED strålkastare som Mad In Light marknadsför har utöver en avancerad LED-teknik stommar i gjuten aluminium, rostskyddsbehandling samt polyester-pulverlackering. Detta i kombination med konkurrenskraftiga priser.

Visa armaturer för skyltbelysning här: Skyltbelysning

 

  


Kriminalvård & Psykiatrisk vård

Thorlux erbjuder ett brett utbud av armaturer och system speciellt anpassade för olika typer av utrymmen inom kriminalvården och psykiatrisk vård.

Samtliga armaturer är utvecklade i nära samarbete med Brittiska Nationella Offender Management Service (NOMS) för att uppfylla dera strängar standards. I utvecklingen av armaturerna har stor vikt lagts vid testning för att säkerställa att armaturerna inte kan utnyttjas för självskadebeteende samt motstå yttre påverkan som slag, öppen låga (under begränsad tid) och vandalism.

Ladda ner broschyren här: Thorlux – Custodial Lighting
Ladda ner broschyren här: Thorlux – Mental Health Lighting

 

        


 Park, gata & parkeringsområde

 Armaturer för exteriöra offentliga miljöer. Klarar höga krav vad gäller livslängd, underhåll och hållbarhet mot vandalism. 
Enkelt montage även med möjlighet till trådlös belysningsstyrning.
Armaturerna är tillverkade med hög materialkvalité och har moderna LED ljuskällor som borgar både för energieffektiv belysning och hög färgåtergivning. 

 

 

 

               


 Nödljusbelysning

Thorlux SmartScan utnyttjar den senaste digitala tekniken för att på ett enkelt och effektivt sätt styra, testa och övervaka nödljusbelysning i en fastighet.  Systemet bygger på att varje enskild nödljusarmatur regelbundet skickar data till en gateway-enhet som publicerar aktuell nödljusstatus och information i en webportal där övervakning sker samtidigt som rapporter genereras och arkiveras för dokumentation enligt gällande brandföreskrifter. I portalen ser man enkelt om någon armatur inte utfört sina självtester som planerat eller om testerna genomförts med underkänt resultat.

Ladda ner broschyren här: Thorlux – SmartScan Nödljushantering